+40 730 511 532

Leasing Operational

Leasingul operațional este o formă de finanțare a unui autovehicul sau a altor bunuri corporative, în care o companie de leasing închiriază bunurile unui client pentru o anumită perioadă de timp, de obicei între 12 și 48 de luni, și îi oferă o gamă de servicii, inclusiv întreținere și reparare, asigurare și asistență rutieră.

Într-un leasing operațional, clientul nu deține bunurile în mod direct și nu este responsabil pentru deprecierea lor de valoare. În schimb, el plătește o rată lunară pentru utilizarea bunurilor, fără să își asume riscul de a le vinde sau a le reînnoi la sfârșitul perioadei de leasing.

La sfârșitul perioadei de leasing, clientul returnează bunurile companiei de leasing, având posibilitatea să încheie un nou contract de leasing pentru alte bunuri sau să achiziționeze bunurile în leasing prin plata unei sume finale pre-stabilite, cunoscută sub denumirea de “valoare reziduală”.

Leasingul operațional este o opțiune populară pentru companiile care doresc să își mențină flota de autovehicule sau echipamente actualizate, fără a investi capital în bunuri care se depreciază rapid. De asemenea, poate fi o opțiune mai convenabilă din punct de vedere fiscal decât achiziționarea directă a bunurilor, deoarece cheltuielile de leasing pot fi deduse din impozitul pe profit.

AVANTAJELE REALE ALE LEASINGULUI OPERATIONAL:

Leasingul operațional are mai multe avantaje pentru companiile care doresc să utilizeze bunuri corporative, inclusiv:

Costuri mai reduse: Leasingul operațional poate fi o opțiune mai ieftină decât achiziționarea directă a bunurilor, deoarece clientul plătește doar pentru utilizarea bunurilor, nu pentru deținerea lor în proprietate. În plus, costurile de întreținere și reparații sunt, de obicei, incluse în rata lunară.

Flexibilitate: Un contract de leasing operațional poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor specifice ale unei companii, inclusiv durata contractului, kilometrajul anual și serviciile incluse în rata lunară.

Actualizare ușoară a echipamentelor: Companiile care utilizează leasingul operațional pot actualiza ușor flota lor de autovehicule sau echipamente la sfârșitul perioadei de leasing, fără a fi nevoie să se preocupe de vânzarea sau eliminarea bunurilor vechi.

Acces la echipamente și tehnologie de ultimă generație: Leasingul operațional poate oferi companiilor acces la echipamente și tehnologie de ultimă generație, fără a fi nevoie să investească sume mari de capital.

Beneficii fiscale: Cheltuielile de leasing pot fi deduse din impozitul pe profit, ceea ce poate reduce factura fiscală a companiei.

Reducerea riscului de depreciere: Companiile care utilizează leasingul operațional nu trebuie să își asume riscul de depreciere a bunurilor, deoarece aceasta revine companiei de leasing. Astfel, acestea pot evita costurile asociate cu devalorizarea rapidă a echipamentelor sau autovehiculelor.

Servicii incluse: În general, un contract de leasing operațional poate include diverse servicii, cum ar fi asigurarea, întreținerea, repararea și asistența rutieră, ceea ce poate fi o soluție convenabilă pentru companii.

În general, leasingul operațional poate fi o opțiune avantajoasă pentru companii care doresc să utilizeze echipamente sau autovehicule, fără a investi sume mari de capital și a se ocupa de întreținerea și repararea acestora.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *